Kesztyű választása a feladatnak megfelelően

Kesztyű választása a feladatnak megfelelőenRengeteg olyan feladatot kell elvégezni, amihez szükség van kesztyűre. Amikor megvásároljuk (kiválasztjuk) az adott kesztyűt, akkor célszerű figyelembe venni, hogy mire akarjuk majd használni azt, mivel nem csak arra van szükség, hogy az adott feladatot el tudjuk benne végezni, hanem arra is, hogy azt kényelmesen, biztonságban tegyük.

Alkalmi kesztyűk

Bár nem kifejezetten feladatra vásároljuk ezeket, nem szabad elmenni mellettük szó nélkül. Az alkalmi (bőr) kesztyűk egyetlen célja, hogy esztétikusak, divatosak legyenek, ennek megfelelően szokás őket kiválasztani.

Kesztyűk speciális feladatokra

Ezek általában speciális munkavégzéshez, feladatokhoz szükségesek. Feladatuk, hogy megvédjék a kezet esetleges sérülésektől, valamint az, hogy segítsék az adott munka elvégzését.

Akik vegyszerekkel, veszélyes anyagokkal dolgoznak, olyan kesztyűt válasszanak, ami véd ezektől az anyagoktól. Általában a gumikesztyűt választják sokan ilyenkor, azonban minden egyes veszélyes anyagra célszerű felmérni a szükséges óvintézkedéseket, és annak megfelelően megválasztani a kesztyű típusát.

Akik építésben dolgoznak, olyan kesztyűt keressenek, amely véd a vágások, szúrások ellen, de ennek ellenére lehet vele rendesen fogni, tapintani. Ezek általában bőrkesztyűk lesznek, melyeket speciálisan ilyen feladatokra alakítottak ki.

Bármilyen kesztyűre is van szükségünk, fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük azt, mivel nem tartanak örökké, főleg nagy igénybevételek esetén. Ilyenkor, ha nem figyelünk a kesztyű állapotára, könnyen megsérülhetünk, ahogy romlik a használt kesztyű állapota.