A fitnesz életmód és táplálkozás tanácsadó képzés

A testépítés, a fitnesz népszerűsége folyamatosan növekszik az emberek körében, egyre többen mozognak, sportolnak rendszeresen. Az edzések maximális eredményességéhez szükség van a helyes táplálkozásra is, mivel a táplálkozás és a testépítés szorosan összefüggnek. Szerencsére ma már a szükséges ismereteket el lehet sajátítani a fitnesz életmód és táplálkozás tanácsadó képzések segítségével. Lássuk, melyek ezek az ismeretek.

A tanfolyamból alap és emelt szintű változat is elérhető. Az alap szintű életmód és táplálkozás tanácsadó tanfolyamon elsősorban a mikro- és makrotápanyagokkal kapcsolatos ismereteket oktatják, valamint az anyagcserébe és az izomépítéshez, alakformáláshoz szükséges tudnivalókkal lehet megismerkedni. Ezek az ismeretek különösen előnyösek azoknak, akik már edzőként tevékenykednek, de nincsenek tisztában a táplálkozás alapjaival, ugyanis rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak, melyeket hasznosítani tudnak mindennapi munkájuk során.

A fitnesz életmód és táplálkozás tanácsadó emelt szintű tanfolyamok már részletesebben foglalkoznak a sport és a táplálkozás kapcsolatával. A képzés során elsajátított tananyagnak köszönhetően akár egyéni étrendet is tudnak összeállítani a fitnesz edzők, ami sok esetben előnyt tud jelenteni a konkurenciával szemben, valamint jelentősen javítani tudja az edzések hatékonyságát, eredményét is.