Hogyan spóroljunk a kisbusz bérlésen?

Gyakran előfordul, hogy egy személyautó nem elég egy utazáshoz, és nagyobb járműre van szükség. Ilyenkor azonban az nem járható út az emberek túlnyomó többsége számára, hogy vásárolnak egy kisbuszt, ugyanis ez nem olcsó mulatság. A legjobb megoldás ebben az esetben a kisbusz bérlés szokott lenni. Érdemes azonban előre elgondolkodni, hogy ne fizessünk többet a kisbusz bérlésért, mint amennyit muszáj.

Bérlés előtt gondoljuk végig, hogy mekkora kisbuszra lesz szükségünk. Ha a 9 személyes megfelelő, akkor ne béreljünk nagyobbat. Mivel a legnagyobb hatással a bérlési árakra a szállítható személyek száma van, így ezen elég sokat lehet megtakarítani.

Azt is érdemes átgondolni, hogy milyen felszereltségű kisbusz fog kelleni. Ha télen utazunk, akkor pl. felesleges a klímás járművekért többet fizetni, úgysem fogjuk használni a klímát a hideg időben. Extra felszereltség lehet még, hogy a szokásos plüss ülések helyett bőr ülésekkel legyen felszerelve a kisbusz.

Ha szállítani is szeretnénk csomagokat, dolgokat, akkor választható hosszított kivitelű kisbusz, amely nagyobb csomagtartóval rendelkezik. Ha viszont nincs erre szükségünk, ezért se fizessünk feleslegesen, válasszunk kisebb kisbuszt.

Amivel még lehet egy kicsit spórolni, az a hosszú távú kisbusz bérlés. Minél több időre veszünk bérbe egy járművet, a legtöbb szolgáltató annál több kedvezményt biztosít a napi díjakból. Ha 1-2 hétnél tovább van szükséged kisbuszra, akkor érdemes egyedi ajánlatot kérni, ugyanis gyakran a meghirdetett kedvezményeken túl is lehet csökkenteni a napi árakon ilyen esetekben.