Milyen gyakran érdemes tisztítani az eljegyzési gyűrűdet?

Az eljegyzési gyűrűvel kapcsolatos kezdeti izgatottság után az egyik első probléma, hogy mit fogsz csinálni, ha koszolódik, milyen gyakran kell majd a tisztításával foglalkozni. Ezt fogjuk megvizsgálni bejegyzésünkben.

Az eljegyzési gyűrűka karikagyűrűkkel ellentétben – általában nem egyszerű, lekerekített stílusban készülnek, hanem díszesebbek, így könnyebben koszolódnak. Emellett az eljegyzési gyűrű általában drágább is, még sem jár melléjük használati útmutató, ami alapján az emberek tudnák, hogy milyen gyakran, valamint, hogyan kell a gyűrűt tisztítani.

Amennyiben minden nap viseled a gyűrűd, akkor a mindennapi teendők miatt rengeteg kosz, szennyeződés kerülhet rá. Sokan vannak, akik ilyenkor egyből tisztítani akarják a gyűrűt, amire azonban a legtöbb esetben nincs egyből szükség. Ennek ellenére a heti legalább egyszeri tisztítás ajánlott, de semmiképpen se hagyj ki egy hónapot a gyűrű tisztításai között.

A gyűrűben található drágakövet (általában gyémántot) célszerű havonta legalább egyszer tisztítani, hogy az fényes, csillogó maradjon.

Ezek a tisztítási idők az otthoni tisztításra vonatkoznak. Lehetőség van profi ékszerész szolgáltatásainak igénybe vételére is, aki pontosan, precízen tudja tisztára varázsolni a gyűrűt. Erre javasolt legalább fél évente sort keríteni. A gyűrűs nem csak kitisztítja, hanem rendbe is rakja a gyűrűt, így nem kell attól félni, hogy a drágakő meglazul, vagy valami kárt tettél a gyűrűben, de az elkerülte figyelmedet.