A Visumax lézeres szemműtét

Köszönhetően a tudomány folyamatos fejlődésének, ma már számos különböző lézeres szemműtét kezelés közül választhatunk, ha javíttatni szeretnénk szemeink fénytörési hibáit. Sőt, nem csak a rövidlátást, távollátás, szemtengelyferdülést, hanem pl. az olvasószemüveg problémáját és a szürkehályogot is lehet javítani, igaz ez utóbbit nem lézeres eljárással, hanem a szemlencse cseréjével és egy műlencse beültetésével.

A látásjavító kezelések közül az egyik legmodernebb kezelés a Visumax lézeres szemműtét, melynek előnye, hogy sokkal gyorsabb és kíméletesebb, mint a korábban legjobb megoldásnak tartott, és ma is rendkívül népszerű Femto kezelés.

A Visumax lézer sajátossága, hogy nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, hanem a modern technológiának köszönhetően képes arra, hogy a szaruhártya természetes íve mentén haladjon, így sokkal pontosabb, mint akár a Femto lézeres szemműtét.

A Femto és a korábbi lézeres kezelések hátránya, hogy túl vékony szaruhártya esetén nem alkalmazhatók, ezzel szemben a Visumax szinte majdnem mindenkinek javítani tudja a látását, akik rövidlátással, távollátással, olvasószemüveggel, szemtengelyferdüléssel élnek. Emellett a Visumax a azoknak is elvégezhető, akiknek a vannak szemfenéki elváltozásai. További előnye a Visumax kezeléseknek, hogy kevésbé jellemző a szemszárazság a kezelést követően, köszönhetően annak, hogy maga a kezelés kíméletesebb a szemekre, és a szemműtétet követően a szaruhártya mechanikailag stabilabb marad.