Idegen nyelvű cégkivonat villámgyorsan

Hazai céges ügyintézés esetén ma már szinte minden cégvezető tudja, hogy magyar nyelvű cégkivonatot percek alatt lehet igényelni. Egyre több vállalkozás van azonban, amely a nemzetközi színtéren is szerencsét próbál, kapcsolatokkal rendelkezik, külföldön is tevékenykedik. Ilyen esetekben gyakran nem megfelelő a magyar nyelvű cégkivonat, hanem idegen nyelvű, általában angol nyelvű dokumentumot kell beszerezni. Lássuk, mi erre a legegyszerűbb módszer.

Gyakori hiba, hogy cégek magyar nyelvű céges dokumentumot igényelnek, és azt fordíttatják le egy fordítóiroda segítségével idegen nyelvre, mivel a legtöbb céges dokumentum fordítása is így működik. Cégkivonatok esetén van azonban egy sokkal egyszerűbb megoldás is, mégpedig az, hogy ha egyből idegen nyelven kérjük a dokumentumot. Az idegen nyelvű cégkivonat ára minimálisan magasabb, mint ha magyar nyelven kérnénk, de még így is sokkal olcsóbban megússzuk, mint utólagos fordíttatás esetén.

Emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a fordítás sok időbe is telhet, a cégkivonat azonban gyakran azonnal kell. Szerencsére a cégkivonat kibocsátó cégek angol, francia és német nyelveken is azonnali cégkivonat igénylést biztosítanak a magyar mellett (természetesen sikeres fizetést követően), így várni sem kell, és a fordítással sem kell külön foglalkozni.