A kézzel készített ékszerek előnyei

Sokan szeretnek maguknak saját kezűleg ékszert készíteni, vagy olyan ékszereket vásárolni, amik kézzel készültek, köszönhetően azok számos előnyének. Ma már könnyen beszerezhetők mind az ékszer alapanyagok, mind az elkészített ékszerek.

Egyedi ékszerek

Az egyik legnagyobb előny, hogy minden kézzel készített ékszer egyedi. Nincs gépiesített tömeggyártás, nincsen több ezer egyforma nyaklánc, karkötő.

Jobb minőség

A tömegesen gyártott termékek gyakran készülnek a legolcsóbb, legkönnyebben beszerezhető alapanyagokból a profit maximalizálása miatt. Ezzel szemben, ha saját magad készíted az ékszereket, meg tudod vásárolni a legjobb alapanyagokat. Ha a legjobb minőségű gyöngyöket szeretnéd használni ékszereidhez, akkor végignézed a gyöngyfűzés webshopokat, és megrendeled azokat az alapanyagokat, amik szerinted a legjobb minőségűek.

Kis vállalkozások segítése

Ha nem saját magad készíted, hanem úgy vásárolod a kézzel készített ékszereket, akkor azt valószínűleg kisebb cégtől, vállalkozástól, egyéni készítőtől tudod megtenni. Ezt azt jelenti, hogy a multik helyett kisebb, akár helyi cégeket tudsz támogatni, segíteni munkájukban.

Környezetbarát ékszerek

Sok kisebb ékszerkészítő figyel arra, hogy az általa elkészített termékek környezetbarátok legyen, pl. újrahasznosított, vagy újrahasznosítható anyagból készülnek. Általában a nagy áruházak nem környezettudatosak, hanem csak a profitra mennek rá, így nehezen lehet náluk ilyen ékszereket beszerezni.