Mi történik, ha megmozdul a szem lézerkezelés alatt?

Mi történik, ha megmozdul a szem lézerkezelés alatt?A kezdetleges, manuális lézeres szemműtétek után ma már a lézerkezelések az elterjed lehetőségek arra, hogy javítsuk látásunkat. Mivel a szemünket nehéz (vagy lehetetlen) mozdulatlanul tartani, felmerül a kérdés, mi történik, ha lézeres szemműtét alatt megmozdítjuk a szemünket? Cikkünkből kiderül.

A modern lézerek már teljesen automatikusak, nincs szükség manuális, mechanikus beavatkozásra az eljárás alatt.

A szemkövető lézerkezelés során a szem le van fényképezve másodpercenként 500-1000-szer. Minden egyes képet ellenőriz a rendszer, hogy a szem abban a helyzetben van-e, amire a lézerkezeléshez szükség van. Ha nincs, akkor egyből automatikusan korrigál a lézer a szem adott pozíciójának megfelelően. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a szem mozgása negatívan befolyásolná a lézeres szemműtét végeredményét, valamint attól sem, hogy kárt okozna a szemben a mozgás. Az új technológiáknak köszönhetően a milliméter ezredrészének pontosságával meg lehet állapítani, hogy az adott pillanatban hol kell lennie a lézernek a szemnél. Ez biztosítja tehát, hogy senki nem tudja gyorsabban mozgatni a szemét, mint amilyen gyorsan a lézer követni tudná.

A lézerkezelés során fontos tulajdonság, hogy a lézer pontja, amivel érintkezik a szemmel, mekkora. Minél kisebb ez a pont, annál pontosabban lehet elvégezni a kezelést, így csak az a szövet kerül eltávolításra, amelyre szükség van, a körülötte levő szöveteket ne érje lézer, ha nincs rá szükség.