Kikapcsolódási lehetőségek Budapesten

Manapság már rengeteg lehetőségünk van kikapcsolódásra, szabadidőnk eltöltésére, ilyen pl. a budapesti https://www.broest.hu is, ahol baltadobálásra, késdobálásra, biliárd focira van lehetőségünk akár egyedül, akár barátokkal, ismerősökkel közösen szeretnénk jól érezni magunkat.

Baltadobálás, késdobálás

A baltadobálás lényege, hogy egy fából készült táblára felrajzolt céltáblára kell dobni a külön erre a célra készített baltát. Minél közelebb találunk a középponthoz, annál több pont jár a dobásért. Adott körök után összesítjük a pontokat, és megkapjuk a nyertest.

A késdobálás hasonlóan működik, azonban itt kést kell hajítani a céltáblára. A kés is szintén speciális, nem egy konyhai késre kell gondolni, általában a dobókés jó minőségű fémből van, rendelkezik kialakított markolati résszel, de az nincs külön bevonattal ellátva.

Mindkét tevékenységnél különösen oda kell figyelni, ugyanis veszélyesek, ha nem körültekintően űzzük őket. Figyeljünk oda, hogy a céltábla mögött ne legyenek emberek, és a dobósávba se lehessen csak úgy belépni.

Biliárd foci

A biliárd foci, ahogy a neve is mutatja, a biliárd és a foci előnyeit egyesíti egy tevékenységben. A játék egy biliárd asztalhoz hasonló kialakítású, de természetesen nagyobb „pályán” történik, és lábbal kell a focilabdákat bejuttatni a lyukakba, a biliárd szabályai szerint. A biliárd focihoz nem kell sportfelszerelés, hanem akár utcai ruhában is lehet játszani.