Mivel érdemes külföldre utazni?

A külföldi nyaralások, utazások nagy népszerűségnek örvendenek a kikapcsolódásra vágyók körében. Számos lehetőségünk van az utazás típusának megválasztására. Általában 3 nagy csoportot különböztetünk meg, legyen szó egyéni vagy szervezett utazásról: autó, busz és repülő.

Akik megtehetik, általában az autós utazást választják. Előnye, hogy a legolcsóbb utazási forma, főleg, ha nem egyedül, hanem mondjuk családdal utazol. Egy egész családnak busz- vagy repülőjegyet venni nem biztos, hogy olcsó mulatság. Kényelmi szempontból rövid-közepes távon nincs vele vagy probléma, főleg, ha egy 5 személyes autóban csak 4-en utazunk. Szintén előnyös, hogy nem leszünk senkihez és semmihez se kötve, ha ezt választjuk. Hátránya, hogy vagy saját autó kell hozzá, vagy autót kell bérelni, amit nem mindenki engedhet meg magának.

A buszos utazások a szervezett kirándulások népszerű eszközei. Kényelmi szempontból a legrosszabb a három közül, főleg, ha hosszabb távra utazunk. A horvát tengerpartra lebuszozni nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Hátrány még, hogy emberekhez, a programokhoz vagyunk kötve, ami sokak számára negatív lehet. Előnye, hogy új emberekkel lehet megismerkedni a kirándulás, utazás alatt.

A repülő a legdrágább megoldás a felsoroltak közül, azonban hosszú távra kényelemben verhetetlen. A repülés sokkal kényelmesebb, és nem mellesleg gyorsabb, mint bármelyik másik megoldás. Az áron lehet spórolni, ha jó előre tudjuk, mikor akarunk utazni, és lefoglaljuk időben a jegyeket. A repülős nyaralásból lehet csoportos és egyéni megoldást is választani.