Miért érdemes saját gépeket gyártatni?

Szinte minden egyes gyártáshoz, vállalkozáshoz szükség van különböző gépekre, eszközökre. Ha gyártásról beszélünk, akkor a saját eszközökkel történő gyártásnak két nagy csoportját különböztetjük meg, az egyedileg gyártott gépeket és az előregyártott gépeket.

Legtöbben az általános gépeket választják

Az általános, univerzális gépek beszerzése, használata a népszerűbb a cégek körében, köszönhetően annak, hogy olcsóbban megvásárolhatók, mintha egy gépet legyártatnál magadnak. Mivel az árban jelentős különbségek is lehetnek, így sokan inkább az olcsóbb megoldást választják.

Az egyedi hatékonyabb

Az egyedi igények alapján gyártott gépek ugyan drágábbak, de hatékonyabb munkavégzést jelentenek. Mivel kimondottan az adott feladatra gyártják a gépet, így nem lesznek kompatibilitási problémák, valamint úgy fog működni a gép, ahogy az el van várva.

Az egyedi több gépet is helyettesíthet

Egy munkafolyamat teljes elvégzéséhez gyakran 2-3 különböző gépre is szükség lehet. Gyakran előfordul azonban, hogy a gépgyártás során olyan egyedi gépet gyártanak le, mellyel több ilyen gép is kiváltható, aminek köszönhetően jelentős megtakarításokhoz lehet jutni.

Nagyobb biztonság

Az egyedileg gyártott gépek előnye, hogy általában biztonságosabbak, mint az általános gépek. Mivel a tervezés és a gyártás is az egyéni igények alapján készül, így általában kevesebb a tennivaló használat közben, valamint nem is kell módosítani semmit a gépeken ahhoz, hogy el tudják végezni a szükséges feladatokat.