Miért kell minden községnek saját weboldal?

Ha körülnézünk az interneten, akkor ma már szinte mindennek saját honlapja van, legyen szó emberekről, cégekről, termékekről, bármilyen témáról. Ennek megfelelően egyre több közösség, település ébred rá arra, hogy nekik is megéri egy weboldalt készíttetni. Ma már nem csak a nagyobb községek, városok csináltatnak honlapot, hanem az olyan néhány száz fős települések is, mint pl. http://www.lad.hu/. Ezek a honlapok számos előnnyel szolgálnak mind a település vezetése, mind a lakók számára.

Egyszerűbb információ áramlás

A települési honlapok fő előnye, hogy minden eddiginél egyszerűbben lehet segítségükkel információkat közölni, információkhoz jutni. A honlapon pillanatok alatt lehet információkat közzétenni, melyeket aztán az érdeklődők (a lakók) azonnal el is tudnak olvasni. Nem kell a hirdetőtáblákat bújni, nem kell napokkal később értesülni eseményekről, rendezvényekről, tudnivalókról.

A település reklámozása

A legtöbb település álma, hogy minél több turista, látogató keresse fel őket, mivel ez bevételeket fog jelenteni mind az önkormányzat, mind a helyi lakók, vállalkozások számára. Ehhez is nagy segítséget nyújt egy községi honlap, ugyanis a turisták általában az interneten állnak neki célpontot keresni a következő kirándulásra, nyaralásra.