Miért érdemes iskolai honlapot készíteni?

A mai digitális világban ma már szinte lehetetlen bármilyen vállalkozást, intézményt üzemeltetni anélkül, hogy az rendelkezne saját honlappal. Egyre több általános iskola jön rá arra, hogy egy saját iskolai weboldal készítése rengeteg előnyt jelent számukra. Olyan iskolák, mint a Hoboli Általános Iskola is rendelkeznek ma már honlappal, annak ellenére, hogy mindössze néhány száz fős településről van szó.

Egy iskolai weboldal készítése számos előnyt jelent mind az iskola vezetése, mind a szülők számára, ugyanis jelentősen megkönnyíti a kommunikációt, az információ áramlását.

Az iskola vezetése könnyedén tud hirdetményeket, fontos információkat megosztani a szülőkkel. Nem kell minden egyes történésről értesítőt küldeni, hanem az információk néhány kattintás után elérhetők mindenki számára. Az iskolai honlap megkönnyíti az ügyfélszolgálat, a titkárság dolgát is, ugyanis akik megtalálják a honlapon az őket érdeklő információkat, azok nem fogják felkeresni, felhívni az iskolát.

Nem csak az iskola számára, hanem a szülők számára is számos előnnyel szolgál az iskolai weboldal. Mivel az iskolai honlapon megtalálhatók a legfontosabb információk, dátumok, így nem kell minden egyes felmerülő kérdésnél az iskolát hívni, hanem néhány kattintás után megtalálhatók a szükséges információk az interneten. A honlapokon megtalálhatók a linkek az elektronikus napló elérhetőségéhez, valamint gyakran az osztályok órarendjeit is feltöltik.