Tudnivalók az ezüst ékszerekről

Az ezüstöt évszázadok óta a gazdagsággal, luxussal asszociáljuk, nem véletlen az ezüst ékszerek, kiegészítők, eszközök népszerűsége manapság sem. Ezüst ékszer vásárlásakor oda kell azonban figyelni, hogy a lehető legjobb ékszerhez juthassunk.

Az ékszereknél a 92,5%-os ezüst tartalommal rendelkező ékszereket keressük. Ahogy ékszereknél megszokott, a maradék 7,5% az ötvözőanyag. Az ilyen ezüst ékszerek strapabírók, hosszú távú megoldást nyújtanak.

Az ezüst értékes, de kevésbé értékes, mint pl. az arany vagy a platina, ugyanis nem olyan ritka, mint ezek a fémek. A szépségén, esztétikusságán nem változtat ez azonban, kiváló, megfizethető alternatívát jelent az aranyhoz képest.

Az ezüst ékszereket sokan azért nem kedvelik, mert egy idő után feketednek. Nem kell azonban megijedni, megfelelő karbantartással, odafigyeléssel nagyon sokára fognak csak feketedni, és akkor is tisztíthatók. Arra kell figyelni, hogy mielőtt vízzel érintkezne az ezüst ékszer, távolítsuk el, és tartsuk távol a különböző vegyi anyagoktól is, azoktól is, amiket a mindennapok során, pl. takarításkor használunk.

Ha már feketedik, akkor speciális ezüst ékszer tisztítóval is, de olyan házi anyagokkal, mint az ecet is tisztítható.

Az ezüst ékszerek ránézésre nagyon hasonlóak a fehér aranyhoz, a különbséget az értékük jelenti elsősorban. A fehér arany drágább, azonban nem feketedik, nem oxidálódik, valamint a karcolásnak, külső hatásoknak is jobban ellenáll.