Tanácsok a kerti csúszdák biztonságos használatához

A kerti játszótér az egyik legkedveltebb játék a gyerekek körében, köszönhetően rengeteg előnyének, valamint a számos különböző kialakítási formának. A csúszdák azonban számos veszélyt is rejtenek a gyerekek számára a játszótéren, így ügyelni kell arra, hogy a gyerekek biztonságosan, az előírásoknak megfelelően használják ezeket a játékokat. Lássuk, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Ha biztosra akarsz menni, akkor minősített kerti játékokat, csúszdát fogsz vásárolni. A minősítésnek köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy a játékok megfelelnek a biztonsági előírásoknak, így rendeltetésszerű használat mellett minimális lesz a sérülések esélye.

A csúszdázás során az első lépés a csúszda tetejére történő felmászás. A felmászáshoz meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy óvatosan, egymásra figyelve másszanak. Az egymásra történő figyelés általában azt jelenti, hogy egyszerre csak egy gyerek másszon fel a csúszdára, hogy ne akadályozzák egymást.

A felmászás után a következő folyamat természetesen maga a lecsúszás. Itt figyelni kell arra, hogy egyszerre csak egy gyerek tartózkodjon a csúszdán, és csak akkor induljon meg a lecsúszás fentről, amikor a csúszdán és az érkezés helyén ne tartózkodjon másik gyerek.

A biztonságos használathoz nagyban hozzájárul a megfelelő talaj kialakítása. A létrákról, csúszdákról leeső gyerekeknek mindig puha talajra kell érkezniük, amire általában kiváló megoldást nyújtanak a megfelelő aljzaton elhelyezett gumilapok.