Lézeres szemműtét feltételei

Lézeres szemműtét feltételeiAz egyik leggyakoribb kérdés, amit lézeres szemműtétek előtt az érdeklődők megkérdeznek, hogy alkalmasak-e a kezelésre, milyen feltételei vannak a lézeres szemműtétnek. Minden lézeres szemműtét előtt elvégez a klinika egy alkalmassági vizsgálatot, azonban jó dolog előre tudni, hogy minek kell megfelelni. Erre fogunk válaszolni cikkünkben.

Az egyik legfontosabb feltétel, hogy minimum 18 évesnek kell lenni a szemműtét elvégzéséhez. Ez amiatt van, mivel a szem ez alatt a kor alatt még változhat, állapota nem végleges. Természetesen a 18 éves kor sem mindenkinél ennyi, előfordulhat, hogy egyes esetekben még nem állt meg ez a folyamat, így tovább kell várni, hogy alkalmasak legyünk.

Nem végezhető terhes nőknél, vagy közvetlenül szülés után, mivel ezek a folyamatok hatással vannak a szemre.

Vannak olyan gyógyszerek, melyek szedése mellett nem végezhető a szemműtét. Ezekről célszerű a lézerklinikán érdeklődni, valamint alkalmassági vizsgálaton meg fogják kérdezni.

A folyamatos szemszárazság is kizáró ok lehet. Ha a kontaktlencsétől vagy a szemüvegtől gyakran alakul ki szemszárazság valakinél, akkor ez lehet, hogy kizáró ok lehet, szintén az orvossal kell majd megbeszélni, hogy mi a teendő ilyen esetekben.

Amiket még figyelembe lehet venni: nem minden sportot lehet űzni a szemműtét után, ha valaki versenyre készül, várni érdemes vele; akit nem zavar a szemüveg vagy a kontaktlencse, nem biztos, hogy érdemes vállalni a szemműtét veszélyeket (legyenek azok bármennyire is minimálisak).